ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

Όταν κάποιος μας ρωτήσει να μαντέψουμε τη χώρα με τους πολίτες που έχουν την χειρότερη στοματική υγιεινή το μυαλό μας θα πάει μάλλον σε κάποια χώρα της Αφρικανικής Ηπείρου. Κι όμως. Η χώρα με τα χειρότερα δόντια είναι στην καρδιά της Ευρώπης.

Σύμφωνα με νέες έρευνες και μελέτες οι Βρετανοί έχουν την χειρότερη στοματική υγιεινή στον κόσμο, Οι Βρετανοί οδοντίατροι μάλιστα προειδοποιούν για αυτή την αρνητική πρωτιά.

Όπως είπε στο Radio Times ο Βρετανός οδοντίατρος, Chris van Tulleken «η φθορά των δοντιών, δε φαίνεται να μας απασχολεί εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο». Ο ίδιος προσέθεσε πως «στη Βρετανία, είμαστε ok με τα καφέ δόντια, δε μοιάζει να μας ενοχλεί, ενώ στις ΗΠΑ κάτι τέτοιο είναι κοινωνικά απαράδεκτο. Αυτό σημαίνει ότι ανεχόμαστε τα μεγάλα ποσοστά φθοράς». 

Όπως συνέστησε στους συμπατριώτες του ο γιατρός, θα πρέπει να αποφεύγουν τα ανθρακούχα ποτά με λεμόνι γιατί αυτά  έχουν «τα ίδια επίπεδα οξύτητας, με τα οξέα του στομάχου». Και φυσικά να φροντίζουν καλύτερα τα δόντια τους και να επισκέπτονται συχνότερα τον οδοντογιατρό τους.