ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΡΤΣΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ;

Ίσως κάποιος να σκεφτεί ότι αφού βουρτσίζουμε τα δόντια μας το βράδυ πριν κοιμηθούμε και δεν καταναλώνουμε τροφή κατά τη διάρκεια του ύπνου, δεν χρειάζεται να βουρτσίζουμε τα δόντια μας το πρωί που ξυπνάμε.
Μέγα λάθος και οι οδοντίατροι δίνουν 3 βασικούς και σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να βουρτσίζουμε το πρωί τα δόντια μας:
1. Πρώτα από όλα να πούμε ότι κανένα βούρτσισμα δεν μας απαλλάσσει από τα βακτήρια 100%, πόσο μάλλον το βραδινό βούρτσισμα που γίνεται στο τέλος της ημέρας και πιθανόν να είμαστε κουρασμένοι ή νυσταγμένοι με αποτέλεσμα να μην δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή στον τρόπο και χρόνο βουρτσίσματος. Οπότε το πρωινό βούρτσισμα έρχεται να συμπληρώσει, στην ουσία, το βραδινό βούρτσισμα.

2. Κατά τα τη διάρκεια της νύχτας τα βακτήρια συνεχίζουν να αναπτύσσονται, ίσως και περισσότερο από την υπόλοιπη μέρα, λόγω του λιγοστού σάλιου στο στόμα. Το σάλιο είναι η φυσική προστασία του στόματος από τα βακτήρια. Γι' αυτό το πρωί όταν ξυπνάμε έχουμε άσχημη αναπνοή ή ακόμα και γεύση στο στόμα. Άρα το πρωινό βούρτσισμα μας απαλλάσσει όσο το δυνατόν περισσότερο από τα βακτήρια που αναπτύχθηκαν τη νύχτα και μας ανανεώνει την αναπνοή.
3. Τέλος, ένας σημαντικός λόγος να βουρτσίζουμε το πρωί τα δόντια μας είναι το φθόριο. Με το φθόριο που περιέχουν οι οδοντόκρεμες παρέχεται μια ασπίδα προστασίας στα δόντια από την αρχή της ημέρας ώστε να αντιμετωπίσει την ημέρα που έρχεται!

ΠΗΓΗ